Proaktiv – for deg som vil redusere kolesterolet

Vita hjertego' Proaktiv er en lettmargarin for deg som ønsker å redusere kolesterolet for en mer hjertevennlig hverdag. Den har dokumentert effekt og virker positivt på hjertehelsen.

Vita_Hjertego_margarin

Med Proaktiv kan du redusere kolesterolet med 7-10 % i løpet av 2-3 uker!

Hvis du har behov for å redusere kolesterolet kan du med fordel gjøre Proaktiv til en del av ditt daglige kosthold.

Den er laget av raps- og solsikkeolje og er tilsatt naturlige plantesteroler. Plantesterolene hindrer kolesterolet å gå fra tarmen til blodet. Norske studier har dokumentert effekten på at Proaktiv reduserer kolesterolet med 7-10 % på 2-3 uker.

Dokumentert ved Ullevål Universitetssykehus


Det er gjennomført en stor koststudie ved Ullevål Universitetssykehus for å teste effekten av Proaktiv margarin.

Studien inkluderte 60 personer med litt høyere kolesterolnivå enn anbefalt, og ble ledet av professor i ernæring dr.med. Serena Tonstad. Forsøkspersonene spiste 25 gram Proaktiv margarin hver dag i fire uker. Dette reduserte gjennomsnittlig totalkolesterol med 10 % og LDL-kolesterol med 15 % sammenlignet med nivået de hadde før studien.

Studien er publisert her: Heggen, Eli, et.al. (2010) Plant sterols from rapeseed and tall oils: effects on lipids, fat-soluble vitamins and plant sterol concentrations.  (Ekstern linke – kun oppsummering er tilgjengelig uten abonnement.)

Det er også utført en rekke internasjonale vitenskapelige studier med plantesteroler. En analyse av 41 slike studier, viser en gjennomsnittlig kolesterolreduksjon på 10 %.

Om bruk av Proaktiv

Proaktiv er ikke beregnet for mennesker som ikke behøver å regulere kolesterolnivået sitt.

Reduksjonen på 7-10% er gjennomsnittlig, og gjelder LDL-kolesterolet (det dårlige kolesterolet). Mennesker er genetisk forskjellige, og muligheten er derfor tilstede for at noen ikke oppnår ønsket effekt.

 

 

Proaktiv bør brukes som en del av en sunn livsstil og et balansert hjertevennlig kosthold, som blant annet består av regelmessig inntak av frukt og grønnsaker. Personer som bruker kolesterolreduserende medisin bør bruke Proaktiv i samråd med lege.

Proaktiv kan ut fra ernæringsmessige hensyn være mindre egnet for gravide, ammende og barn under fem år.

softflora-about

Fra solgule åkrer til myk margarin

De små frøene til rapsplanten kjennes helt tørre. Men når de presses og siles får vi ren, og naturlig rapsolje som vi bruker i matlaging og som er perfekt til å lage margarin.

Mer om rapsolje