Irsk sodabrød

Irsk sodabrød

Enkelt
40 min.

Irsk sodabrød, eller natronbrød som det også kalles, er beviset på at du ikke trenger gjær og hevetid for å få et luftig og saftig brød. Hemmeligheten bak irenes enkle favorittbrød er natron i kombinasjon med et syrlig melkeprodukt. Denne alliansen gjør at du får rykende ferskt brød klart på 40 minutter. Perfekt når du ikke har tid til å vente på gjærbaksten.

Vurder oppskriften
Del oppskriften

Slik gjør du

  • Varm opp ovnen til 200 grader.

    Bland sammen mel, bakepulver, natron og salt i en stor bolle.

    Lag en grop i midten og fyll den med kefir.

    Bruk en slikkepott eller en gaffel og visp inn melet i kefiren til det begynner å ligne på en deig.

    Dryss litt mel over kjøkkenbenken og velt deigen oppå. Elt med hendene til du har en jevn og fin deig, ca. 2-3 minutter.

    Form deigen til en rund ball og ha den over på en stekeplate med bakepapir. Bruk en kniv og lag et kryss i midten på deigen.

    Stek i ovnen i 30 minutter.

    La brødet hvile i 10 minutter før du nyter det sammen med favorittpålegget ditt.

    Tips! Vil du ha smak på sodabrødet kan det fylles med rosiner, tørkede aprikoser, litt revet appelsin- eller sitronskall eller urter som rosmarin eller timian. Prøv deg frem og finn din favoritt.

Antall porsjoner:

  • 6 dl siktet hvetemel
  • 2 dl sammalt hvetemel, finmalt
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 ts salt
  • 4 dl kefir

Lignende oppskrifter

Mangomuffins med kokos

Mangomuffins med havre og kokos

Enkelt
45 min.
Halloween-pannekaker

Halloween-pannekaker av «spindelvev»

Enkelt
40 min.
Egg- og bacon i muffinsform

Egg og bacon i muffinsform

Enkelt
40 min.