Lakseburger. Foto.

Saftig lakseburger med sitron- og urteaioli

Enkelt
20 min.

Å lage hjemmelaget lakseburger er gjort på et blunk – 20 minutter er alt du trenger for å få middagen på bordet. Med hjemmelaget lakseburger får du alltid et høyt innhold av fisk og et saftig resultat på burgeren. Server lakseburgeren med en frisk og smakfull aioli med sitron og urter, og du har en smaksvinner klar på rekordtid.

Vurder oppskriften
Del oppskriften

Slik gjør du

  • Sitron- og urteaioli:

    Begynn med å lage aioli. Ha Mills majones i en skål. Knus hvitløksfeddene og bland de inn i majonesen sammen med dill og persille.

    Riv skallet av sitronen med et fint rivjern og ha i majonesen. Press saften fra sitronen og vend den inn i majonesen. La aiolien stå mens du lager lakseburger.

     

    Lakseburger:

    Kutt laksefileten i grove biter. Bruk en stavmikser eller kjøkkenmaskin og mos sammen laks, salt, pepper, vårløk og sitronsaft. Form 4 lakseburgere av mosen.

    Varm opp Flytende Melange i en stekepanne på middels varme.

    Stek lakseburgeren i 2-3 minutter på hver side, avhengig av tykkelse. Lakseburgeren skal ha en mørkrosa kjerne.

    Varm opp hamburgerbrød i ovnen eller en brødrister.

    Fordel lakseburgerne på hamburgerbrødene og server sammen med sitron- og urteaioli, skiver av avokado og tomat samt noen spirer på toppen.

Antall porsjoner:

  • SITRON- OG URTEAIOLI:
  • 1 pk Mills Ekte Majones
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 stk sitron, saft og skall
  • 2 ss dill
  • 1 ss persille
  • LAKSEBURGER:
  • 600 gram laksefilet
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 1 stk vårløk, liten
  • 0.5 stk sitron, saften
  • 2 ss Flytende Melange
  • 4 stk hamburgerbrød
  • 1 stk avokado
  • 1 stk tomat
  • spirer

Lignende oppskrifter

Rekesmørbrød

Enkelt
5 min.

Krabbesmørbrød

Enkelt
5 min.
hjemmelaget coleslaw med reker

Hjemmelaget coleslaw med snertne reker

Enkelt
15 min.