Spanske tapaspoteter. Foto.

Patatas bravas – spanske tapaspoteter

Enkelt
55 min.

Patatas bravas betyr ildfulle poteter på spansk og er en av de mest populære tradisjonelle tapasrettene. De spanske tapaspotetene passer også godt til koldtbordet eller som tilbehør til grillmaten. Ovnsbakte poteter serveres med en spicy tomatsaus sammen med majones for å mildne og balansere smaken. Forbered gjerne bravassausen en dag i forveien, da smaker den enda bedre.

Vurder oppskriften
Del oppskriften

Slik gjør du

  • Poteter:

    Sett ovnen på 200 grader.

    Kutt potetene i båter. Legg potetbåtene i en ildfast form og dryss over Mills soyaolje.

    Stek potetbåtene i 45 minutter.

    Bravassaus:

    Grovhakk løken og knus hvitløksfeddene.

    Ha hakkede tomater, røkt paprikapulver, chilipulver, hvitløk, løk, salt og pepper i en liten kjele. Kok opp og la sausen småkoke i 5 minutter.

    Mos sausen med en stavmikser eller blender.

    Server potetbåtene med bravassaus og majones.

Antall porsjoner: