Suksessterte med Melange. Foto.

Suksessterte

Middels
60 min.

Suksessterte er en uimotståelig kake som passer like godt til søndagskaffen, som til dessertbordet på konfirmasjoner. Den deilige mandelbunnen og fyldig eggekremen på toppen gjør det vanskelig å bare ta et stykke!

Vurder oppskriften
Del oppskriften

Slik gjør du

  • Bunn:

    Sett ovnen på 180 grader.

    Mal mandlene. Bland mandlene med melis, bakepulver og eggehviter.

    Ha røren i en rund kakeform smurt med Melange margarin.

    Stek i cirka 30-35 minutter på nederste rille. Avkjøl så kaken i formen.

    Sjokolade:

    Sjokolade, kaffe og vann smeltes forsiktig sammen under omrøring og smøres over kaken med en gang.

    Topping:

    Eggeplommer, melis, fløte og vaniljesukker kokes til det tykner. Avkjøl litt før du har i Melange margarin. Rør mens margarinen smelter.

    Kremen smøres over kaken før den er helt avkjølt.

    Pynt kaken med mandelflak til slutt.

Antall porsjoner:

  • BUNN:
  • 250 gram mandler
  • 250 gram melis
  • 5 stk eggehviter
  • 1 ts bakepulver
  • SJOKOLADE:
  • 100 gram kokesjokolade (1 plate)
  • 1 ts pulverkaffe
  • 2 ss vann
  • TOPPING:
  • 5 stk eggeplommer
  • 100 gram melis
  • 1 dl fløte
  • 4 ts vaniljesukker
  • 100 gram Melange - klassikeren siden 1919
  • mandelflak til pynt

Produkter i oppskriften

Melange – klassikeren siden 1919

Lignende oppskrifter

Saftige boller

Enkelt
60 min.

Kanelsnurrer – liten porsjon gjærbakst

Enkelt
60 min.

Fastelavnsboller

Enkelt
120 min.