stekt torsk med gulerøtter og poteter

Stekt torsk med gulrøtter og poteter

Enkelt
30 min.

Stekt torsk med gulrøtter og poteter er en sunn og god hverdagsmiddag for hele familien. Retten er enkel og tar kort tid å lage.

Vurder oppskriften
Del oppskriften

Slik gjør du

 • Kok poteter.

 • Kutt gulrøtter i skiver.

  Vask og snitt purreløk.

  Ha i Flytende Melange med smør- og rapsolje i en kjele. Bland i gulrøttene og purreløken. Strø litt salt og pepper over. Ha i en spiseskje vann i kjelen. Trikset med denne metoden er at vannet skal akkurat være kokt bort når gulrøttene er ferdig. På denne måten slipper du å helle av masse kokevann, og dermed beholder du mest mulig næring og smak i grønnsakene.

  Varm det på svak varme i 4-6 minutter til gulrøttene har blitt mykere men fortsatt har litt motstand igjen. Hvis vannet koker bort før gulrøttene er ferdig tilsetter du bare en spiseskje til med vann. Det er også verdt å huske at gulrøtter slipper ut vann, så følge med på vanninnholdet i kjelen. Undersøk gulrotbitene med en kniv eller gaffel før kjelen tas av platen.

 • Kutt torskefileten i passe store biter. Salt og pepre bitene.

  Ha Flytende Melange med smør- og rapsolje i en stekepanne og varm stekepannen til Melangen er lysebrun. Skru varmen ned til middels varme, legg torskestykkene i stekepannen og stek dem i 2-3 minutter på hver side.

Antall porsjoner:

Lignende oppskrifter

Ovnsbakt fisk

Enkelt
30 min.

Urtekantet kamskjell med blomkålpuré og urteolje

Enkelt
20 min.
Pai med egg, skinke og spinat

Pai med egg, skinke og spinat

Enkelt
75 min.