stekt laks

Stekt laks med blomkålpuré og tomatsalat

Enkelt
30 min.

Stekt laks er en middagsfavoritt vi ikke går lei av. Med godt grønnsakstilbehør er stekt laks en sunn, rask og smakfull hverdagsmiddag for hele familien. Denne oppskriften lager du på en halvtime og er enkel å lykkes med.

Vurder oppskriften
Del oppskriften

Slik gjør du

  • Skjær de store tomatene i skiver og del cherrytomatene i to. Skjær rødløken i tynne ringer.

  • Legg tomat og rødløk utover et fat og dryss finhakket frisk basilikum over. Avslutt med olivenolje og et lite dryss salt og pepper.

  • Fjern stilken på blomkålen og del så blomkålhodet i små buketter. Ha bukettene i en gryte og dekk dem med melk og vann. Juster mengden slik at den dekker blomkålen akkurat.

  • Kok opp og skru ned varmen. La det småkoke under lokk til det er mørt.

  • Tilsett to spiseskjeer Melange flytende med smør- og rapsolje og mos blomkålen til en glatt puré med stavmikser. Smak til med salt og pepper.

  • Sett en stekepanne på plata og skru på middels varme. Ha flytende Melange i den varme pannen og legg i fisken når margarinen har fått en gyllen og lysebrun farge, da er steketemperaturen perfekt og du får saftig laks med sprø stekeskorpe.

  • Salte og pepre laksen før du steker den i 2–3 minutter på hver side.

  • La laksen hvile et par minutter før du serverer den sammen med blomkål puré og tomatsalat.

Antall porsjoner:

  • 600 g laksefilet
  • 4 ss Flytende Melange med smør- og rapsolje
  • 1 stk stor blomkål
  • 1 dl melk
  • 1 dl vann
  • Tomatsalat:
  • 5 stk store tomater
  • 10 stk cherrytomater
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk liten potte frisk basilikum
  • 2 ss olivenolje
  • salt og pepper

Lignende oppskrifter

Ovnsbakt fisk

Enkelt
30 min.

Urtekantet kamskjell med blomkålpuré og urteolje

Enkelt
20 min.
Pai med egg, skinke og spinat

Pai med egg, skinke og spinat

Enkelt
75 min.