Saftige boller

Enkelt
60 min.

Hva er vel deiligere enn at huset fylles med duften av nystekte boller? Følger du denne oppskriften er det meget sannsynlig at du ender opp med perfekte gylne og saftige boller. God baking!

Serveringstips! Rørte bær smaker utrolig godt til nystekte boller.

Vurder oppskriften
Del oppskriften

Slik gjør du

  • Varm melken til litt mer enn “fingervarm”. Hell melken i bakebollen og ha i sukker, salt og margarin i mindre terninger.

  • Tilsett mesteparten av melet. Hold noe igjen til eltingen. Smuldre gjær i blandingen og tilsett kardemomme.

  • Elt deigen i kjøkkenmaskin med eltekrok på lav hastighet til den slipper bakebollen. Dersom deigen er for fuktig tilsettes mer mel. Bruk minst mulig mel for et saftig sluttresultat. Når deigen slipper bollen, økes hastigheten på eltingen. Total eltetid bør være ca. 7 minutter. Elting for hånd krever 20-25 minutter for samme resultat.

  • Hvis det skal være rosinboller, dryss litt mel på rosinene og bland inn i deigen til slutt.

  • Dekk bakebollen med et rent håndkle og la deigen heve i 15-20 minutter på et lunt sted.

  • Trill ut boller (ca. 30 stk.) og plasser dem på en stekeplate med bakepapir. Etterhev under klede i ca. 35 minutter eller til dobbel størrelse.

  • Forvarm ovnen til 200°C.

  • Rør sammen eggeplommen og melken og pensle bollene før steking. Stekes på 200°C i ca. 10 minutter til de har en fin og gylden farge. Avkjøles på rist.

  • Dersom deigen skal blandes og eltes for hånd kan Melange smeltes, eventuelt kan Flytende Melange brukes, og blandes med melken.

Antall porsjoner:

  • 5 dl melk
  • 50 g gjær
  • 150 g sukker
  • 2 ts malt kardemomme
  • 1000 g hvetemel
  • 150 g Melange - klassikeren siden 1919
  • 1 ts salt
  • Pensle med:
  • 1 stk egg
  • 1 ss melk
  • 200 g Rosiner (hvis det skal være rosinboller)

Produkter i oppskriften

Melange – klassikeren siden 1919

Lignende oppskrifter

Kanelsnurrer – liten porsjon gjærbakst

Enkelt
60 min.

Fastelavnsboller

Enkelt
120 min.
Sjokoladekake til 17 mai. Foto.

Sjokoladekake med krem og bær

Enkelt
50 min.