Ovnspannekake med blåbær og bacon

Ovnspannekake med bacon og blåbær

Enkelt
30 min.

En kjedelig hverdag blir straks litt lysere når det er pannekaker til middag. Men å steke pannekaker til mange sultne familiemedlemmer kan ta sin tid, så hvorfor ikke lage én stor pannekake i stedet? Ovnspannekake smaker like godt og er superenkelt å lage.

Vurder oppskriften
Del oppskriften

Slik gjør du

  • Sett ovnen på 200 C.

  • Pisk sammen egg, melk og flytende Melange, og rør deretter inn de tørre ingrediensene til du har en glatt og fin røre.

  • Kle en langpanne med høye kanter med bakepapir, slik at papiret går et stykke opp på kantene.

  • Hell røren i langpannen og stek pannekakene på 200 grader midt i ovnen i 20 til 30 minutter. Ovnspannekaken vil blåse seg opp og bli svært luftig mot slutten av steketiden, men synker sammen ikke lenge etter at den er ute av ovnen.

  • Mens pannekaken er i ovnen steker du bacon på middels varme til det er sprøtt. Legg det ferdigstekte baconet på tørkepapir for å fjerne overskuddsfett.

  • Del pannekaken i porsjonsstykker og server med blåbær og sprøstekt bacon.

  • Tips! Du kan også steke bacon sammen med ovnspannekaken ved å legge skiver av ustekt bacon i røren før langpannen går inn i ovnen.

Antall porsjoner:

  • 3 stk egg
  • 5 dl melk
  • 1 dl Flytende Melange
  • 3 dl mel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ss sukker
  • 1 klype salt
  • 1 pk bacon
  • 2 dl ferske blåbær

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Lignende oppskrifter

Kyllingfilet med grønnsaker. Foto.

Kylling med grønnsaker

Enkelt
20 min.
Klassisk eplekake. Foto.

Eplekake

Enkelt
50 min.

Smakfulle muffins

Enkelt
40 min.