Kyllingfilet med grønnsaker. Foto.

Kylling med grønnsaker

Enkelt
20 min.

Kylling med stekte grønnsaker er en lettvint hverdagsmiddag, og med denne oppskriften blir den perfekt stekt og saftig.

Vurder oppskriften
Del oppskriften

Slik gjør du

  • Sprut flytende Melange i en vid stekepanne, og varm til riktig temperatur.

  • Legg kyllinglårene/filetene i pannen og stek dem på begge sider til de får en fin brunfarge.

  • Ta kyllingen ut av pannen og stek de oppkuttede rotgrønnsakene i noen minutter.

  • Legg kyllingen tilbake i pannen, tilfør en skvett vann og legg et lokk over pannen.

  • Skru ned varmen og la det syde noen minutter, til kyllingen er gjennomstekt. Er du usikker på om kyllinglårene er
    gjennomstekt kan du undersøke dette med å stikke en kniv inn i leddet på låret og se fargen på saften som kommer ut. Er denne blank er kyllingen ferdigstekt, er den rød så må kjøttet trekke litt til.

  • Anrett grønnsakene på tallerkenene og bruk kraften fra pannen som saus. Ønsker du en litt tykkere saus; rør ut litt Maizena med vann, og ha i kraften fra pannen for å jevne den. Gi et oppkok.

    Tips
    Dryss gjerne litt oliven og fersk estragon over før servering.

Antall porsjoner:

  • Flytende Melange
  • 1 kyllinglår/filet
  • 150 gram grønnsaker (f.eks gulrot, sellerirot, persillerot eller løk) i staver
  • poteter, ris eller brød

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Lignende oppskrifter

Helstekt appelsinkylling

Enkelt
60 min.

Helstekt kalkunfilet med urter

Enkelt
60 min.
Biff med bernaise

Poteter spekket med hvitløk og laubærblader

Enkelt
30 min.