Klassisk ostekake til 17. mai. Foto.

Klassisk ostekake

Enkelt
30 min.

Denne ostekaken har alt - den smaker kjempegodt, er enkel å lage og ser kjempefin ut. I tillegg kan du pynte den med dine favorittbær, eller favorittsyltetøy, slik at den smaker akkurat slik du vil. Vi har pyntet ostekaken med jordbær dyppet i hvit sjokolade og blåbær, slik at den er ekstra fin til 17. mai.

Vurder oppskriften
Del oppskriften

Slik gjør du

  • Ostekaken:

    Ha kjeksen i en plastpose og knus den med en kjevle til du får små smuler. Ha kjeksmulene i en bolle og bland sammen med smeltet Melange. Du kan også gjøre dette i en foodprosessor.

    Ha kjeksblandingen i en form 20 cm springform, og trykk kjeksen godt ned i bunnen og litt oppover for å forme en liten kant. Sett formen i kjøleskapet.

    Ha kremost, melis, vaniljesukker og sitronsaft i en bolle, og pisk sammen til du får en jevn og fin blanding.

    I en annen bolle pisker du kremfløte til den er myk, men ikke alt for stiv. Bland så kremfløten sammen med kremostblandingen til du får en fin krem som er fri for klumper.

    Ha ostekremfyllet over kjeksbunnen og glatt ut. Ha ostekaken i kjøleskapet og la den stå i minst tre timer, helst over natten.

    Pynt:

    Før servering er det tid for å pynte kaken! Dette kan du gjøre ved å rense en kurv med jordbær og sette de med den brede siden ned i kaken, slik at du får små topper.

    Skal du servere kaken til 17. mai kan det være ekstra fint å dyppe jordbærene i hvitsjokolade, eller pynte med blåbær i midten.

Antall porsjoner:

  • OSTEKAKE:
  • 250 gram Digestivekjeks, eller Kornmo
  • 150 gram Melange - klassikeren siden 1919
  • 300 gram kremost
  • 60 gram melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0.5 stk sitron, saften
  • 3 dl kremfløte
  • TIL PYNT:
  • 1 kurv jordbær
  • 1 pk blåbær
  • 100 gram hvit sjokolade

Produkter i oppskriften

Melange – klassikeren siden 1919

Lignende oppskrifter

Saftige boller

Enkelt
60 min.

Kanelsnurrer – liten porsjon gjærbakst

Enkelt
60 min.

Fastelavnsboller

Enkelt
120 min.