Italiensk påskebrød med fargede egg i midten. Foto.

Italienske påskebrød

Middels
160 min.

Hvem kan vel motstå disse nydelige påskebrødene? Pastellfargede egg i luftige, søte brød passer perfekt til påskefrokosten. Eggene blir kokt mens brødet steker, og nytes sammen med det saftige, nystekte brødet. Oppskriften gir 8 påskebrød.

Vurder oppskriften
Del oppskriften

Slik gjør du

  • Deigen

    Ha melk, gjær, salt, egg, sukker og mel i en bolle og elt med en kjøkkenmaskin i 15 minutter.

    Tilsett kald Melange i terninger og la deigen elte i 15 minutter til.

    Dekk til bollen med plast og la deigen heve på et lunt sted i 45 minutter.

    Farging av egg

    Mens deigen hever kan du farge eggene.

    Ta fire skåler med vann og tilsett rød, grønn, gul og blå konditorfarge i hver sin skål. La eggene ligge i det fargede vannet i 15 minutter. Løft eggene ut, og tørk dem godt. Eggene skal ikke kokes, de bakes med brødene i ovnen.

    Påskebrødet

    Del deigen i 16 like store emner og trill ut til fletteemner på cirka 15 centimeter.

    Fest to fletteemner i toppen og flett ved å snurre de rundt hverandre. Form fletten til en sirkel med plass til egg i midten.

    Legg påskebrødene på et bakepapir og dekk til med et kjøkkenklede. La de etterheve i 45 minutter.

    Sett ovnen på 210 grader.

    Pensle påskebrødene med vispet egg.

    Legg et farget egg i midten av hvert påskebrød og stek brødene i 15 minutter.

    La påskebrødene hvile i 10 minutter før du nyter saftig, nystekt brød med perfekt kokt egg i midten.

     

    Tips! Vil du lage påskebrødene litt grovere, kan du erstatte 2 dl av hvetemelet med sammalt hvetemel. Du kan også utelate sukkeret for en mindre søt variant.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Melange – klassikeren siden 1919

Lignende oppskrifter

proteinrundstykker

Proteinrundstykker

Enkelt
20 min.
valnøttbrød uten gluten

Glutenfritt valnøttbrød

Middels
90 min.
Hjemmelaget sjokoladepålegg uten nøtter

Hjemmelaget sjokoladepålegg uten nøtter

Middels
40 min.