Fastelavnsboller med bringebærkrem

Fastelavnsboller med bringebærkrem

Middels
210 min.

Saftige fastelavnsboller med nydelig bringebærkrem blir garantert en suksess på fastelavnssøndag. Ved å elte i kald Melange til slutt, blir deigen smidig og lett å jobbe med, og de ferdige fastelavnsbollene store og luftige. Bare prøv, så skal du se! En porsjon gir ca. 16 boller.

Vurder oppskriften
Del oppskriften

Slik gjør du

  • Ha alle ingredienser, med unntak av Melange, i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 15 minutter.

  • Tilsett kald Melange i terninger og elt i 15 minutter til.

  • Dekk bollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken i 1,5 time.

  • Del deigen i 16 like store emner. Trill ut emnene til boller og la de etterheve under klede i 1 time.

  • Varm opp ovnen til 175 grader.

  • Pensle bollene med egg og stek i 20 minutter på 175 grader. La bollene avkjøle på en rist.

  • Tin bringebærene.

  • Pisk kremfløte og vaniljesukker til kremfløten er stiv. Tilsett bringebærene og rør godt om.

  • Del fastelavnsbollene i to og ha på krem i midten. Dryss over melis før servering.

Antall porsjoner:

  • 1 kg hvetemel
  • 5 dl helmelk
  • 150 g sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts kardemomme
  • 1 stk egg (i deigen)
  • 50 g fersk gjær
  • 150 g Melange - klassikeren siden 1919
  • 1 stk egg (til pensling)
  • BRINGEBÆRKREM
  • 6 dl kremfløte
  • 4 ss vaniljesukker
  • 1.5 dl bringebær, frosne
  • 3 ss melis til å drysse over bollene

Produkter i oppskriften

Melange – klassikeren siden 1919

Lignende oppskrifter

Saftige boller

Enkelt
60 min.

Kanelsnurrer – liten porsjon gjærbakst

Enkelt
60 min.

Fastelavnsboller

Enkelt
120 min.