Parfait med peanøttsmør og mangosalat

Hjemmelaget parfait med vanilje og frisk mangosalat

Enkelt
20 min.

Lag hjemmelaget iskrem på 1-2-3 med denne oppskriften på parfait. Fylden og sødmen fra vaniljeisen smaker herlig sammen med med frisk og spicy mangosalat. En skikkelig sommerdessert! Med denne oppskriften kan du imponere i sommervarmen, og det er overraskende enkelt. Oppskriften gir 5-6 porsjoner is.

Vurder oppskriften
Del oppskriften

Slik gjør du

  • Knekk eggene i en bolle. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Pisk eggene, sukkeret og frøene fra vaniljestangen til en stiv og hvit eggedosis. Dette tar omtrent fem minutter i en mikser.

    Stivpisk kremfløten. Den skal være fast og luftig, men kan godt «disse» litt.

    Vend eggeblandingen forsiktig inn. Ha parfaiten i porsjonsskåler eller i en brødform og la den stå kaldt i minst 3-4 timer. Ta den ut 10 minutter før servering og topp isen med mangosalat.

    Tips: Du kan også lage parfait med peanøttsmør. Vend inn 50 g Mills økologisk peanut butter med en slikkepott i eggeblandingen før den blandes med fløten.  Om du bruker vanlig Mills peanut butter eller et annet fast peanøttsmør bør det lunes litt i en kasserolle slik at konsistensen blir mykt før du vender den inn i kremen.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Delikat Mangosalat

Delikat Mangosalat