Matro spillet

Matro-spillet gjør måltidet moro!

Gjennom kategoriene «lek med maten», «fleip eller fakta» og «matro» får hele familien en helt ny opplevelse rundt matbordet. Matro-spillet gjør måltidet til en lek, og legger utdaterte regler for bordskikk tilbake i kjøkkenskuffen.

Les mer om Matro-spillet her

Matro

Når sluttet mat å være mat? Målet med Matro er at folk skal få tilbake et mindre komplisert forhold til sunn og god mat.

Les mer om Matro her
Mathilde fra matro-filmen

På tide med Matro

For mange har mat blitt en kilde til stress og uro i hverdagen, og vi vet ikke lenger hva som egentlig er sunt og godt for oss. Møt fem mennesker som setter ord på hvor vanskelig mat er blitt for dem i deres hverdag.

Mills samarbeider med Villa Sult

Samarbeidet mellom Villa Sult og Mills bygger på en felles ambisjon om å gi befolkningen et sunnere, og mindre komplisert forhold til mat.

Klikk for å lese om samarbeidet

Matro engasjerer!

Flere sterke stemmer har engasjert seg i Matro. Her kan du lese hva de sier.

Se hva andre sier om Matro

Hvordan kan Mills bidra til Matro?

Hver dag overlesser "eksperter" oss med sprikende og forvirrende råd om hva vi bør spise og hvordan vi bør leve. Det vil vi i Mills være en aktiv motpol til. Derfor jobber vi for Matro.

Les kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus sin kommentar

Hvilket forhold har ditt barn til mat?

2 av 3 mødre er bekymret for at barna skal utvikle et usunt eller anstrengt forhold til mat og kropp. Vi kan ikke isolere barna fra samfunnspresset. Men vi kan la dem beholde sin Matro så lenge som mulig, ved å unngå å snakke negativt om mat, kalorier og slanking i hjemmet.

9 tips til barnas Matro

Her finner du enkle tips som kan bidra til å la barna beholde Matroen lengst mulig.

Klikk for å se tipsene

Funn fra undersøkelser

I samarbeid med Respons Analyse har vi gjennomført flere undersøkelser om nordmenns forhold til mat og spisefrustrasjoner.

Klikk for å se høydepunktene fra undersøkelsene

1 av 3 småbarnsforeldre blir stresset av hverdagsmåltidene

Hverdagsmåltidene er for mange småbarnsfamilier preget av stress, tidsklemme, masing og dårlig samvittighet. Kjenner du deg igjen? Du er ikke alene.

Les mer undersøkelsen her