Familie som spiser middag

Ernæring

Olje - som inneholder mye umettet fett

Veier til god hjertehelse: fett og fiber

Kan flerumettet fett og fiber bidra til å løse folkehelseutfordringene? Og hvordan får vi fiber i folket? Velkommen til fagseminar hos Mills 30. mai 2017.

Familie velger nøkkelhullet

Derfor bør du se etter nøkkelhullet

– Velger du produkter med Nøkkelhullet, kan du være trygg på at det som ligger i handlekurven inneholder sunnere fett, mindre sukker og salt, og mer fiber og fullkorn sammenliknet med andre matvarer i samme kategori, forklarer ernæringsrådgiver i Mills, Anna Opedal Tokheim.

Nyheter fra Mills 2017

Her er februar-nyhetene fra Mills

Nye påleggssalater fra Delikat, et nytt tilskudd til smør- og margarinhylla og ferske, økologiske sauser. Her er årets matnyheter fra Mills!

barn julemiddag

Tips til hvordan julemåltidene kan bli enda triveligere for både store og små

Måltidene i jula er høydepunktet for mange. Lange måltider, variert og stort utvalg av fristende retter og ikke minst kvalitetstid med venner og kjente. Men idyllen kan fort bli til et kaos av løpende barn og voksne, kombinert med et lydnivå som egner seg bedre ute enn inne. Helse- og ernæringssjef i Mills, Marte Gjeitung Byfuglien gir deg tipsene til hvordan julemåltidet kan bli enda triveligere for både store og små.

Enkel julefrokost

Julefrokost med lave skuldre

Kommer hele slekta på julefrokost? Antisupermamma viser deg snarveien til frokostforberedelser uten mas.

Mills DA har signert intensjonsavtale for sunnere mat og bedre helse

Mills DA har sammen med næringsorganisasjonene, dagligvarebransjen og produsenter av mat og drikke signert en intensjonsavtale der vi sammen forplikter oss til å jobbe videre i samme retning for bedre helse. I avtalen ligger konkrete mål for reduksjon av sukker, salt og mettet fett i mat og drikke, hvor de nasjonale kostholdsanbefalingene og vitenskapelig dokumentasjon legges til grunn for arbeidet om et sunnere Norge.

Casa Kaos i sofaen

– Det er blitt mer akseptert å velge enkle løsninger i jula

Senk forventningene til deg selv og gå en fredeligere adventstid i møte. Det er budskapet fra foreldreblogger og tobarnsmor Marte Frimand-Anda. Selv er hun tilhenger av å jukse litt.

julemiddag allergi

Får du gjester med allergi? Inkluder alle i måltidet

Når du skal ha mange gjester til bords er sjansen stor for at noen har allergier eller preferanser du må ta hensyn til. Slik lager du en meny som inkluderer alle.

Slik lager du mat til mange – uten stress

Det er ikke noe hokus pokus å lage mat til mange, i følge Jostein Medhus hos Kulinarisk Akademi. Det handler om én viktig ingrediens; planlegging!

Fett samlet fullt hus

Interessen for fett og ernæring er slående stor og Mills DA samlet de beste på området til en faglig dag på Operaen i Oslo. Representanter fra Helsedirektoratet og Universitet i Oslo var blant de fremmøtte sammen med en rekke ernæringsfysiologer og samarbeidspartnere. For Mills er kunnskap om fett helt avgjørende.

Ingredienser i margarin

Alt du noensinne har hatt lyst til å vite om margarin

Margarin er en nyttig og sunn matvare som først og fremst består av naturlige oljer og fett fra planteriket. Visste du at ulike typer margarin har ulike egenskaper? Her er den ultimate margaringuiden!

Barn leker med reke

9 tips for barnas matro

Her finner du et sett med enkle tips som kan bidra til å la barna beholde matroen lengst mulig. Tipsene er satt sammen av klinisk ernæringsfysiolog Marte Gjeitung Byfuglien i Mills og psykiater Finn Skårderud og hans kolleger ved Villa Sult.

To søstre spiser pølser

La oss gi barna matro

To av tre mødre er bekymret for at barna skal utvikle et usunt og anstrengt forhold til mat og kropp. Over halvparten av fedrene er også bekymret.

Klarer vi å redusere saltinntaket vårt?

Mills DA har jobbet med saltreduksjon over flere år, og den planlagte saltreduksjonen frem til 2019 vil utgjøre om lag ytterligere 110 tonn salt, som gir en reduksjon på ca. 18 prosent i forhold til dagens saltforbruk.

Olje - som inneholder mye umettet fett

3 ting du kanskje ikke visste om fett

Fett er det næringsstoffet som gir mest energi. Det mange kanskje ikke er klar over er at fett har mange andre oppgaver i kroppen også.

Gjør det enkelt for folk å ta sunne valg

Mills DA ønsker å gjøre det enkelt for dagens og fremtidens generasjoner å samles rundt sunn og god mat. Til grunn for våre produktutviklinger legger vi helsemyndighetenes kostholdsanbefalinger. Disse er basert på solide kunnskapsoppsummeringer.