Delikat rekesalat på brød

Historien om Delikat

Delikat-eventyret startet i Skomakergaten i Drammen for over 80 år siden, i 1931. De største variantene var den gang, som idag: Rekesalat og Italiensk salat, og salatene ble sirlig pyntet med råvarer på toppen.

Det hele startet da den danske møbelsnekkeren Christian Jensen som var på jakt etter nytt næringsgrunnlag. Han lærte å produsere hjemmelagde majonesbaserte påleggssalater fra grunnen av hos sine kunnskapsrike danske slektninger. Fra kjøkkenbenken i Skomakergaten 2 i Drammen lagde Jensen hjemmelaget rekesalat, italiensk salat og russisk rekesalat som ble solgt i nabolaget til stor begeistring. Markedet ble utvidet til Delikatessebutikkene som solgte salater i løsvekt i krukker og spann. I 1959 vokste Delikat ut av produksjonslokalene i Skomakergaten, og flyttet til den nybygde fabrikken i Holmestrandsveien i Drammen.

Delikat italiensk salat på brødskive
Delikat tilbehørsalat

Mye har skjedd siden den gang, og Delikat har fornyet seg i takt med tiden. Mange spennende salatvarianter har blitt lansert samtidig som klassikerne rekesalat, italiensk salat og russisk rekesalat fortsatt er å finne i butikkhyllene. Alle salater produseres i nytt anlegg, og produksjonen foregår fortsatt i Holmestrandsveien i Drammen.